Ik ben Henk van Wijnen (1963). Ik ben getrouwd met Arjet en samen hebben we twee dochters en een zoon in de middelbare schoolleeftijd.

In de afgelopen jaren heb ik een schat aan werk- en levenservaring opgebouwd. Na tien jaar in de detailhandel gewerkt te hebben, maakte ik de ommezwaai naar de gezondheidszorg en de hulpverlening. Ik ben afgestudeerd als maatschappelijk werker. Tijdens mijn stageperiode van drie jaar werkte ik bij een christelijke hulpverleningsorganisatie in Amsterdam. Daar kwam ik in gesprek met mensen die vastgelopen waren op het gebied van identiteit, relaties en seksualiteit. Door hulp te verlenen aan deze doelgroep, zag ik de beschadigde emoties en de persoonlijke gevolgen daarvan en de gevolgen voor relaties.

Als algemeen maatschappelijk werker heb ik jarenlang ervaring opgedaan met kinderen, jongeren, pubers, adolescenten, echtparen en gezinnen met de meest uiteenlopende vragen van communicatie, relaties aan leren gaan, intimiteit, seksualiteit, weerbaarheid en omgaan met (v)echtscheiding. Ik doe dit op een creatieve manier en op verschillende manieren: individuele begeleiding, groepswerk, gezinsgesprekken en relatiegesprekken.
Ik  ben geschoold als KIES coach - Kinderen In Echtscheiding Situatie - en heb veel ervaring opgedaan in de begeleiding van jongeren, pubers en adolescenten. Door middel van spel, creatieve werkvormen en gesprek doorlopen jongeren (met leeftijd-genoten) een speciaal voor hen ontwikkeld programma over het proces van de scheiding. Jongeren leren beter om te gaan met de soms verwarrende situatie waarin zij verkeren en gevoelens beter te begrijpen en verwerken.

Naast mijn praktijk ben ik als casemanager verbonden aan een Centrum voor Jeugd en Gezin.
 

HENK VAN WIJNEN | INFO@TURNOUTTOBE.NL | 06 - 10148520 | ALGEMENE VOORWAARDEN